Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubojstvo iz mržnje?

U New Yorku uhićen osumnjičeni za ubojstvo imama i njegova pomoćnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njujorška policija uhitila je osumnjičenog za ubojstvo imama i njegova pomoćnika prošlog vikenda, objavila je u ponedjeljak policijska glasnogovornica.

Oscar Morel (35) iz Brooklyna optužen je za ubojstvo samo nekoliko sati nakon što su se stotine osoba okupile na pogrebu dvojice ubijenih muškaraca. Morel je optužen za ubojstvo imama Maulame Akonjeea (55) i Thare Uddina (64), objavila je policija.

Pročitajte i ovo Specijalna policija pred Županijskim sudom u Zagrebu Dio crnogorske narkobande U centru Zagreba scene kao iz akcijskog filma: Pred sud izvedena skupina koja se tereti za krijumčarenje kokaina Policija uhitila osumnjičene Tučnjava u Šibeniku Trojica muškaraca nasmrt pretukla pomorca, jedan bivši profesionalni boksač: Sve je počelo u kafiću...

Imam i njegov pomoćnik ubijeni su u subotu u njujorškoj četvrti Queens u blizini džamije, a dvostruko ubojstvo potreslo je bangladešku zajednicu koja živi u toj četvrti. Dvojica klerika su ubijena iz vatrenog oružja iz blizine, a ubojica je nakon pucnjave pobjegao.

Imam Akonjee u New York je stigao iz Bangladeša prije manje od dvije godine. Prema izvješćima s mjesta zločina, mnogi koji su se našli u blizini smatraju da se radi o ubojstvu iz mržnje. Khairul Islam koji se zatekao u džamiji smatra da je posredni krivac za ova ubojstva republikanski predsjednički kandidat Donald Trump.

'Trump i njegovi dramatični istupi su kreirali islamofobiju', izjavio je Islam za dnevnik Daily News.

Donald Trump je često u svojim istupima pozivao na zabranu ulaska muslimanskim imigrantima na tlo Sjedinjenih Država. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene