Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sobarica lagala?

New York Times: Strauss Kahn će biti oslobođen!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Optužnica protiv Dominiquea Strauss-Kahna uskoro bi mogla biti odbačena, objavio je The New York Times neposredno uoči neočekivanog izlaska bivšeg čelnika MMF-a pred sud, koji bi ga mogao osloboditi.

Mjesec i pol nakon njegova uhićenja zbog pokušaja silovanja sobarice, slučaj je 'na rubu raspada nakon što su istražitelji otkrili velike minuse u vjerodostojnosti' tužiteljice, navodi list.
Preokret bi se mogao dogoditi danas kada Kahn iziđe pred sud na Manhattanu, iako se iduće saslušanje nije očekivalo prije 18. srpnja.

Bivši favorit za predstojeće predsjedničke izbore u Francuskoj, koji se 6. lipnja izjasnio da nije kriv, 'mogao bi biti oslobođen' i 'pušten iz kućnog pritvora jer je malo vjerojatno da će se teške optužbe protiv njega konkretizirati', navodi NYT. Po pisanju lista, koji se poziva na istražitelje, nema sumnje da je između Kahna i gvinejske sobarice u hotelu Sofitel na Manhattanu bilo spolnog kontakta. No 'tužitelji ne vjeruju mnogo u ono što im je tužiteljica o tome i o sebi kazala'.

Pročitajte i ovo Damir Škaro (Foto: Dnevnik.hr) Visoki kazneni sud odlučio Škaro mora u zatvor zbog silovanja: Potvrđena kazna bivšem zastupniku i proslavljenom olimpijcu Slika nije dostupna Ne odustaju od slučaja Sobarica Strauss Kahna tuži medije jer su je nazvali prostitutkom

Sumnjaju da im je 32-godišnja sobarica lagala 'nekoliko puta' od izbijanja afere 14. svibnja. Sumnjiče je za upletenost u kriminal poput trgovine drogom i pranja prljavog novca. Nekoliko ljudi na njezin je račun u zadnje dvije godine položilo ukupno 100.000 dolara. Navodno je lagala i oko svojeg zahtjeva za azil u SAD-u, gdje živi od 2002. Nema, međutim, dokaza da je bivši čelnik MMF-a žrtva političke urote, po istražiteljima na koje se poziva NYT. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene