Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zabrana u parkovima i na plažama

New York širi zabranu pušenja na otvorene prostore!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zabrana pušenja koja je već na snazi u barovima i restoranima u New Yorku, ubuduće će se proširiti na parkove i plaže u tome gradu, rekao je njegov gradonačelnik Michael Bloomberg.

'Znanost je jasna o tom pitanju: dulja pasivna izloženost duhanskom dimu, bilo u prostoriji ili na otvorenom, štetna je za zdravlje', rekao je Bloomberg obrazlažući svoju odluku.

Pročitajte i ovo Avioni F-35 Tužba protiv Vlade Nizozemski sud zabranio prodaju Izraelu dijelova za jedan od najnaprednijih borbenih aviona Selfie - 3 Sve za lajk! Selfie opasan po život: Ljudi zbog njih padaju s visina, stradavaju u prometu te se i utapaju

>> Ruski ministar: 'Pušite i pijte za spas države!'

Zabranu pušenja još mora potvrditi gradsko vijeće, što će biti puka formalnost.

'Kada se taj zakon prihvati, svi će Njujorčani moći šetati parkom i uživati na plaži ne udišući dim tuđih cigareta', istaknula je gradska vijećnica Christine Quinn koja dodaje da će 'taj zakon spasiti ljudske živote i učiniti od New Yorka zdraviji grad'.

Michael Bloomberg, bivši pušač koji se prometnuo u žestokog kritičara pušenja, naišao je 2003. na snažan otpor kada je zabranio pušenje u barovima i restoranima.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene