Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šesta država u SAD-u

New York odobrio zakon o gay brakovima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Senat američke savezne države New York danas je odobrio zakon o istospolnim brakovima, koji je predložio guverner Andrew Cuomo.

Zakon je usvojen sa 33 glasa 'za' i 29 'protiv'. Istospolni brakovi mogu se početi sklapati u roku od 30 dana nakon što Cuomo potpiše uredbu o stupanju zakona na snagu.

New York time postaje šesta i zasad najmnogoljudnija američka država koja je odobrila istospolne brakove. Prije su to napravili Connecticut, Massachusetts, New Hampshire, Vermont i District of Columbia. Havaji, Illinois, New Jersey i Delaware odobravaju sklapanje istospolne zajednice.

Katolička crkva u New Yorku kritizirala je zakon naglašavajući da je brak doživotna zajednica muškarca i žene. 'Vlada nema ovlast mijenjati najtemeljniju istinu', priopćili su biskupi. Prvi istospolni brak u SAD-u sklopljen je u Massachusettsu 2004. godine, a istospolni brakovi zabranjeni su u 39 američkih država. (Hina)

Pročitajte i ovo Imran Khan stroga kazna Bivši pakistanski premijer i njegova supruga osuđeni zbog protuzakonitog braka Ilustracija Državni zavod za statistiku Demografski slom Hrvatske - rođeno najmanje djece u povijesti: Ipak, ima jedna svijetla točka

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene