Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon dugo vremena

New York nakon proveo dan bez ubojstava i teških zločina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dan u New Yorku u kojem nije bilo ubojstva ili hica iz vatrenog oružja. Eto, i to je moguće.

Ponedjeljak je bio sretan dan za građane New Yorka - bio je to dan tijekom kojega se, nakon dugo vremena, u tom gradu nije dogodio nijedan teži zločin, prenosi BBC. Tijekom cijelog dana nije prijavljeno niti jedno ubojstvo, pucnjava ili ubod, izvijestio je glasnogovornik policije.

Pročitajte i ovo Jill Dando Tko je na snimci? Novi trag u ubojstvu omiljene britanske voditeljice: Sumnjaju da joj je presudio poznati srpski zločinac Hitna pomoć Jedna osoba privedena Strava u Slavoniji: U centru grada pronađeno tijelo, sumnja se na ubojstvo

>> New York kao nekoć Jugoslavija: Benzin se toči po sustavu 'par-nepar'!

Je li ovo simbol jednog novog trenda za grad poznat po nasilju? Iako je u srpnju zabilježen porast u ubojstvima, ona postaju sve rjeđa te bi mogla doseći najnižu razinu od 1960. godine. U usporedbi s prošlom godinom broj ubojstava pao je za čak 23 posto (366 naprema 472). S druge strane, statistike pokazuju da je došlo do ukupnog porasta zločina od 3 posto.

Zabilježen je porast u krađama od 9 posto, za što policija krivi porast krađa smartphonea. Za pad broja ubojstava neki stručnjaci smatraju zaslužnima agresivnu preventivnu politiku newyorške policije, "zaustavljanje i pretraživanje", kojom su zaplijenjeni deseci neprijavljenih komada oružja. Međutim, kritičari tvrde da je ta politika dovela do diskriminacije mladih crnaca i Latinoamerikanaca koje policija zaustavlja i pretražuje bez osnove. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene