Obavijesti Video Pretražite Navigacija
A i zgodan je

UZEO PRAVDU U SVOJE RUKE Dovoljno je javiti zločin koji je u tijeku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradonačelnik je poručio Torresu da 'uloži novac u to o čemu priča', nakon čega je ovaj odlučio učiniti upravo to.

Upoznajte Sydneya D. Torresa IV, poduzetnika iz New Orleansa, koji se upustio u nesvakidašnji projekt u svojem gradu. Torres je naime u svoje ruke uzeo gradsku borbu protiv kriminala, piše News.com.au.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Postaje tropska oluja Uragan Nate znatno će oslabiti, no uzbuna je i dalje na snazi Slika nije dostupna Velika opasnost Prijeti poplava: Evakuirani dijelovi New Orleansa

Dobrostojeći trgovac nekretninama bio je sit prema njemu loših reakcija tamošnje policije na svakodnevne zločine lokalnih dilera drogom, borbi lokalne mafije i pucanja iz vatrenih oružja, pa je izradio aplikaciju. Kupio je crne Polaris Rangersa, opremljene plavim rotirajućim svjetlima i opremio svoje angažirane policajce iPadovima kako bi se mogli odazivati na pristigle zahtjeve.

 

I'm truly honored to have a Featured story in the New York Times. To read the full story go to NewYorkTimes.com. It...

Posted by Sidney D. Torres IV on 30. srpanj 2015

'Odnosim se sa zločinima na isti način kao što se nosim sa svojim smećem', rekao je jednom prilikom za New York Times, a razlog leži u tome što mu je jedan od poslova koje vodi mreža komunalnih kamiona u kojoj je bio jako uspješan.

Sve je zapravo počelo kada mu je i samom demoliran dom nakon čega je platio sto tisuća dolara vrijednu reklamu u kojoj je tražio reakciju gradonačelnika Mitcha Landrieua naglasivši povećanu stopu kriminala u cijelom gradu, a zbog koje građani sve više strahuju za svoju sigurnost.

Gradonačelnik je kasnije poručio Torresu da 'uloži novac u to o čemu priča', nakon čega je ovaj odlučio učiniti upravo to.

Potrošio je 380 tisuća dolara da bi uredio aplikaciju namijenjeno prvenstveno njegovoj četvrti, no u roku šest tjedana skinulo ju je 10 tisuća ljudi, što je duplo više od stvarnog broja stanovnika u tom dijelu.

Funkcionira tako da korisnici jave zločin koji je u tijeku, i on tada na karti bude lociran crvenom točkom, a Torresova privatna patrola bude označena zelenom bojom. Politika tvrtke jest da su u svakom trenutku barem tri policajca dežurna u četvrti i da su optimalno raspoređeni na udaljenosti od oko kilometra, kako bi na svaku dojavu građana mogli reagirati u roku najviše dvije minute.

Za razliku od njih, policija je često reagirala u prosjeku za oko 30 minuta.

Kritičari ovakvog načina 'osiguranja' građana tvrde kako je opasno na ovaj način privatizirati policijsku ulogu, a skeptični su i na Torresa čija je prošlost vezana uz komunalije.

No, on i dalje sa svojim timom vrijedno radi pa se zajedno s uključuju u razne aktivnosti koje pomažu građanima njegova kvarta, čak i njihovim kućnim ljubimcima. Prema zaposlenicima se odnosi i više nego konkretno, pa raznim povlasticama nagrađuje dobro zalaganje, ali i strogo kontrolira što se događa 'na terenu'.

'Ako je netko prijavio zločin, a vidim prema točkama u aplikaciji da se neki od dežurnih službenika 'ne miče', odmah provjeravam zašto je kamion još uvijek u postaji i nije se pojavio gdje je trebao', rekao je za medije jednom prilikom.

Isto tako, jako je aktivan na društvenim mrežama na kojima rado obavještava svoje obožavatelje o novostima, a ljepši spol koji ga prati primijetio je i kako Torres uopće ne izgleda loše.

 

I'm teaching #Cals how to be thankful and say grace before we eat:) #Faith #Love #Peace #Believe #grateful #thankful #Joy @sidneytorresiv

Posted by Sidney D. Torres IV on 19. travanj 2015

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene