Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nevrijeme u Velikoj Britaniji i Francuskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jako nevrijeme s Atlantika zadesilo je u ponedjeljak ujutro dio zapadne Europe, pri čemu je posebno pogođen jug Velike Britanije, gdje je, kako su vlasti priopćile, nastao kaos zbog poremećaja u prometu, a desetine tisuća ljudi ostale bez struje.

Luka Dover, na južnoj obali zatvorena je za promet trajekata, kao i pomorski promet između Irske i Britanije.

Pročitajte i ovo Kiša, ilustracija Upaljen meteoalarm Stiže velika promjena vremena: Izdano upozorenje zbog jakih pljuskova i grmljavine Tuča u Slavonskom Brodu Dobro je biti na oprezu Oluja pogodila dijelove Slavonije, potopila Slavonski Brod: Što nas očekuje danas?

Otkazano je i više lokalnih letova aviokompanije "British Airways" iz londonskih zračnih luka Heathrow i Gatwick. 

Djelomično je poplavljena obilaznica oko Londona M25, prenijela je agencija dpa.

Britanske željeznice su priopćile da je zbog loših vremenskih uvjeta otežan željeznički promet na jugu Engleske, a vlakovi prema Londonu kasne jer im je brzina ograničena na 80 km/sat.

Olujni vjetrovi čupali su drveće, nosili krovove, oštetili dalekovode, a bez struje su ostale tisuće domaćinstava u Walesu i Cornwallu na jugozapadu Engleske.

Nevrijeme je pogodilo i zapadnu Francusku, gdje je u ponedjeljak ujutro potonuo mali teretni brod, od nedjelje navečer jedan se muškarac smatra nestalim, a vatrogasci su zbog oluje intervenirali više od 200 puta u prošloj noći.

Vjetrovi su puhali brže od 110 km na sat, a valovi a su bili visoki šest metara. U mjestu Artemis jedan 88-metarski teretni brod, koji je plovio pod nizozemskom zastavom, potonuo je u ponedjeljak ujutro prema lučkoj upravi prefekture u Brestu.

Na brodu se nalazilo sedam osoba, ali nitko nije stradao i nema tragova zagađenja jer brod nije bio natovaren.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene