Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poginuo muškarac

VIDEO Katastrofa u Genovi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradska uprava objavila je da će škole, sveučilišta i tržnice ostati zatvorene u petak te pozvala stanovnike da izbjegavaju vožnju automobilom.

Središte i predgrađe Genove, grada na sjeveru Italije, zahvaćeno je iznenadnim poplavama i bujicama izazvanim olujom u kojima je poginula jedna osoba te nastala velika šteta u noći sa četvrtka na petak, izvješćuje lokalni tisak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najmanje 13 zarobljenih vozača VIDEO Rekordne količine kiše izazvale poplave i klizišta: Bujice poplavile dijelove Italije, vatrogasci spašavali ljude Slika nije dostupna Najmanje 7 mrtvih Bujica u Genovi nosila sve pred sobom

Po televizijskim snimkama, bujice izazvane žestokim olujama prošle su lučkim gradom noću noseći sa sobom automobile, čupajući stabla i električne stupove i ostavljajući ulice prekrivene blatom i smećem.

 

Tijelo 57-godišnjeg muškarca pronađeno je blizu željezničke stanice Brignole, u središtu grada gdje je voda dosegla dva metra, izvješćuje tisak.

 Dio te četvrti evakuiran je iz straha od novih bujica. Civilna zaštita preporučila je stanovništvu da ostane na gornjim katovima kuća.

'Sve su kuće odsječene, ne možemo van. Pomozite kako god znate!'

 Gradska uprava objavila je da će škole, sveučilišta i tržnice ostati zatvorene u petak te pozvala stanovnike da izbjegavaju vožnju automobilom. Promet je zabranjen na nekoliko čvorišta u gradu.

U studenom 2011. slične poplave već su izazvale smrt šest osoba i veliku štetu u Genovi.

(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene