Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Plahte i sićušni prozor

Nevjerojatan bijeg dvojice zatvorenika s 15 kata zatvora!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica pljačkaša banaka uspjeli su pomoću improviziranog užeta pobjeći na slobodu s 15 kata Metropolitan Correctional centra u Chicagu. Pobjegli su tijekom jučerašnjeg dana, a policija traga za njima.

Nešto prije 5 sati jučer ujutro po lokalnom vremenu, zatvorski čuvari shvatili su kako su zatvorenici Joseph Jose Banks (37) i Kenneth Conley (38), nestali. Nakon duže potrage unutar zatvora, pronađeno je improvizirano uže, napravljeno od plahti, privezano za rub jednog od zatvorskih prozora na 15 katu, prenosi New York Daily News.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pokušaj bijega Drama u Remetincu: Zatvorenik razbio prozor i skočio s prvog kata, bio je potpuno krvav Zatvor - 1 opasne situacije "Oni bježe, mi ih hvatamo": Pobjegli su usred dana iz zatvora u Osijeku, pravosudni policajci upozoravaju na veliki problem

>> VIDEO Zatvorenik zapeo u ZIDU prilikom bijega!

Prozori zatvora su inače vrlo maleni, a neki se uopće ne mogu niti otvoriti, pa je policiji nejasno još uvijek kako su dvojica robijaša uspjeli otvoriti jedan, provući se, postaviti uže i neopaženo pobjeći.

Štoviše, zgrada zatvora nalazi se u samom centru Chicaga, samo nekoliko blokova od zgrade federalnog suda, a Banks i Conley očito su pobjegli bez da ih je itko uspio vidjeti.

'Bio sam u zatvoru prije, ali nikad ne bi to učinio. To je zastrašujuće. Imamo novog Spidermana', rekao je jedan od prolaznika, komentirajući bijeg dvojice zatvorenika.

Banks i Conley viđeni su u parku Tinley, koji se nalazi u predgrađu Chicaga, no kad su policajci stigli na to područje i počeli potragu, ubrzo su shvatili da su robijaši i otamo već otišli.

'Oni su vrlo opasni. Obojicu su čekale vrlo duge zatvorske kazne pa je očito kako se neće svojom voljom vratiti u zatvor', istaknuo je Frank Bochte, glasnogovornik čikaškog odjela FBI-ja.

Conley se u zatvoru nalazi zbog krađe 4.000 dolara iz banke u predgrađu Chicaga, dok je Banks izvršio više oružanih pljački, u kojima je ukrao više od 600.000 dolara, većina kojih još uvijek nije pronađena.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene