Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhvatili osumnjičenika

Neviđeno! Napad na vrtić u Kini, 8 poginulih i 65 ozljeđenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Broj poginulih u eksploziji pored vrtića u gradu Xuzhouu na istoku Kine porastao je na osam, dok je 65 osoba ozlijeđeno, od kojih je njih osam u kritičnom stanju, a tamošnje vlasti napad su okarakterizirale kao kriminalni čin, objavili su državni mediji.

Kineska državna novinska agencija Xinhua objavila je kako je policija identificirala osumnjičenika koji je aktivirao eksplozivnu napravu blizu ulaza u vrtić oko 17 sati, upravo u vrijeme kada mnogi roditelji dolaze po svoju djecu.

Pročitajte i ovo Ruski i kineski ministar vanjskih poslova Strateško partnerstvo Dvije velesile ojačale veze: "Nastavljamo suradnju..." HGSS obučava kineske spasioce - 3 Važna razmjena HGSS obučava kineske spasioce: 'Mogli su birati otići bilo gdje u svijetu, a odabrali su nas''

Bolnički radnici u Xuzhouu izjavili su u petak u intervjuima da su većina ljudi koji su ozlijeđeni i poginuli roditelji ili djedovi i bake koji su čekali da pokupe djecu iz vrtića.

Među smrtno stradalima nema djece, prenosi kineska novinska agencija Xinhua. Dvije osobe umrle su na mjestu događaja, a šestero je umrlo u bolnici, izvijestila je novinska agencija.

Dječji vrtići u Kini česta su meta napada osumnjičenika za koje su vlasti izjavile da su psihički bolesni ili osjećaju mržnju prema svojim susjedima i društvu.

Svjedok koji je identificiran samo prezimenom Shi izjavio je za Global Times nakon eksplozije da je eksploziju izazvao plinski spremnik na vozilu koji prodaje hranu na ulici. Jačina eksplozije odbacila je ljude nekoliko metar u zrak, navodi Shi.

U 2010. godini gotovo 20 djece ubijeno je u napadima na vrtiće i škole, što je potaklo i rekaciju viših državnih dužnosnika te su pokrenute preventivne mjere koje su trebale poboljšati sigurnost: primjerice postavljanjem čuvara i sigurnosnih vrata.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene