Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne želi nikakav dogovor s Iranom

Netanyahu upozorava na nuklearnu prijetnju Irana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelski premijer Benjamin Netanyahu oštro se, na skupu židovskih čelnika u utorak u Washingtonu, usprotivio mogućem dogovoru međunarodne zajednice s Iranom koji bi ukinuo sankcije, a ne bi osigurao da se ta država ne domogne nuklearnog oružja.

Netanyahu se skupštini Židovske federacije Sjeverne Amerike obratio video vezom iz Jeruzalema, u vrijeme dok SAD i šet ostalih svjetskih sila pokušavaju postići sporazum s Teheranom do isteka roka 24. studenoga.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nuklearno naoružanje Povjerljivo izvješće otkrilo opasnost: "Imaju dovoljno obogaćenog uranija za tri nuklearne bombe" Udarna skupina nosača zrakoplova USS Gerald R. Ford Sukob na Bliskom istoku Američki brodovi stižu u Mediteran: Umirovljeni general objasnio što bi se moralo dogoditi da se SAD uključi u rat

"Očito je da Iran želi ukidanje sankcija koje su nanijele težak udarac njegovom gospodarstvu, ali jednako tako bi trebalo biti očito da Iran u zamjenu za to nije spreman ugasiti svoj program proizvodnje nuklearnog oružja", rekao je Netanyahu.

'Preselite se u Gazu ili na Zapadnu obalu'

Njegova izjava podudara se sa sve žešćom političkom raspravom u SAD-u oko potencijalnog sporazuma, pri čemu su brojni republikanci, koji su prošloga tjedna osvojili većinu u Senatu, sumnjičavi prema dogovoru i razmatraju uvođenje još oštrijih sankcija protiv Irana.

Netanyahu je rekao da bi velika greška bilo ukidanje sankcija i potom oslanjanje na obavještajne podatke i međunarodne inspekcije kako bi se ustanovilo da je Iran zaustavio razvoj nuklearnog naoružanja.

Američke i izraelske obavještajne službe u prošlosti nisu uspjele otkriti tajna iranska nuklearna postrojenja, a inspekcije nisu spriječile da Sjeverna Koreja dođe do atomskog oružja, istaknuo je izraelski premijer.

Iran tvrdi da njegov nukelarni program nema nikakvu vojnu svrhu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene