Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomno isplanirano

'Netanyahu osobno odobrio ubojstvo dužnosnika Hamasa'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelski premijer Benjamin Netanyahu osobno je odobrio ubojstvo dužnosnika Hamasa likvidiranog u siječnju u Dubaiju, piše britanski Sunday Times.

Pomno isplanirano ubojstvo Mahmuda al-Mabhuha 20. siječnja u luksuznom hotelu u Dubaiju uvelike se pripisuje izraelskoj obavještajnoj agenciji Mossad, no Izrael to niječe. Prema Sunday Timesu, koji se poziva na stručnjaka za Mosad, atentat je dogovoren na sastanku sa šefom Mossada Meira Dagana, gdje je premijer Netanyahu imao posljednju riječ.

Pročitajte i ovo Ismail Hanija Zračni napad Izraelci ubili tri sina i unuke šefa Hamasa u Gazi, on poslao važnu poruku Prosvjed Izraelaca Traže prijevremene izbore Tisuće Izraelaca na ulicama prosvjeduju: "Vlada žrtvuje taoce i jača Hamas"

>> Očekuje se suradnja Izraela u slučaju ubojstva u Dubaiju

List također navodi da je atentat uvježbavan u hotelu u Tel Avivu i da su se koristili austrijski mobiteli i lažne britanske, francuske, njemačke i irske putovnice. Zbog fotografija tima za likvidaciju kojeg su uhvatile sigurnosne kamere i koje su u međuvremenu objavljene u cijelom svijetu, te upotrebe lažnih putovnica, takve operacije u skorašnje vrijeme nisu vjerojatne, zaključuje Sunday Times. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene