Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon napada na Izraelce

Netanyahu: Neću dopustiti teroristima da spriječe mir

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Benjamin Netanyahu obećao je u srijedu da 'teroristi' neće spriječiti napredak prema miru, nakon napada na Izraelce prije nastavka izravnih pregovora s Palestincima u Washingtonu.

'Prije dva sata došlo je do novog terorističkog napada', izjavio je Netanyahu na primanju u Bijeloj kući u prisutnosti američkog predsjednika Baracka Obame, palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa, jordanskog kralja Abdulaha i egipatskog predsjednika Hosnija Mubaraka.

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji

'Neću dopustiti teroristima da spriječe put k miru, ali kao što su ovi događaji pokazali, mir se mora temeljiti na sigurnosti', kazao je Netanyahu na početku izravnih pregovora s Palestincima, pod pokroviteljstvom SAD-a.

>> 'Blokada je važna kako se Gaza ne bi pretvorila u skladište oružja'

Naoružani ogranak Hamasa preuzeo je odgovornost za napad u srijedu navečer na Zapadnoj obali, drugi u 24 sata na tom području, u kojemu su ranjene dvije osobe. U prvom napadu u utorak poginula su četiri izraelska doseljenika, među kojima i jedna trudnica. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene