Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ukoliko bude potrebno

Netanyahu: Izraelci će produljiti operaciju u Gazi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izrael je uputio jasnu poruku Hamasu i spreman je produljiti operaciju u Gazi ukoliko bude potrebno, rekao je u srijedu izraelski premijer Benjamin Netanyahu nakon izraelskih zračnih napada na Pojas Gaze.

"Danas smo Hamasu i ostalim terorističkim organizacijama uputili vrlo jasnu poruku. Ako bude potrebno spremni smo produljiti operaciju", rekao je izraelski predsjednik Benjamin Netanyahu nekoliko sati nakon što je u zračnom vojnom napadu na Gazu ubijen vojni šef Hamasa Ahmad Džabari.

"Hamas i ostale terorističke organizacije odlučile su pojačati napade na izraelske državljane, a mi ne namjeravamo tolerirati takvu situaciju", izjavio je Netanyahu nakon konzultacija s članovima svog sigurnosnog kabineta.

"Izrael ne želi rat, ali ga Hamasove provokacije koje su postale vrlo učestale u posljednjih nekoliko tjedana prisiljavaju da djeluje oštro i odlučno", rekao je izraelski ministar obrane Ehud Barak na konferenciji za novinare.

Pročitajte i ovo Izraelci zahtijevaju oslobođenje talaca Rat u Gazi Hamas i Izrael na korak do dogovora za povratak talaca, objavljene ključne točke prijedloga Gaza Neizmjerna tuga "Svi su mrtvi! Tenk je pored mene, jako se bojim, dođite po mene", jedne su od posljednjih riječi šestogodišnje Hind u Gazi, kojoj se izgubio svaki trag

>> Zapovjednik Hamasa ubijen u napadu izraelskih zrakoplova

Egipćani su u srijedu, nakon izraelskog napada na Pojas Gaze u kojemu su ubijeni visoki vojni dužnosnik Hamasa Ahmad Džabari i još najmanje šestorica Palestinaca, opozvali svog veleposlanika u Izraelu, izvijestio je glasnogovornik predsjedništva Jaser Ali.

"Predsjednik Mohamed Mursi pratio je događaje oko brutalnoga izraelskog napada u kojemu je ubijeno puno palestinskih sinova i mučenika", rekao je Ali za televiziju i isto objavio na svojoj stranici na Facebooku.

"Zbog svega navedenog predsjednika je opozvao svog veleposlanika u Izraelu te egipatskom predstavniku u UN-u dao zaduženje da pozove na hitno održavanje sastanka Vijeća sigurnosti", stoji u priopćenju.

Arapska liga će, kako je rekao njezin visoki dužnosnik Kaled Zijadeh, na izvanrednom sastanku koji će se održati u četvrtak ili u subotu raspravljati o izraelskom napadu na Gazu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene