Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zid se neće rušiti

Netanyahu izložio 5 izraelskih uvjeta za mir

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelsko-palestinski mir moguć je bude li ispunjeno pet uvjeta, među kojima su i priznanje Izraela i prestanak svih potraživanja od Izraela, rekao je izraelski premijer Benjamin Netanyahu i poručio da se Zid na Zapadnoj obali neće rušiti.

Ostali su uvjeti, rekao je na posebnoj sjednici Knesseta, da se nijedan palestinski izbjeglica ne vrati na izraelski teritorij, da buduća palestinska država bude demilitarizirana te da za to razoružavanje dobije međunarodnu potvrdu, prenosi agencija dpa.

Pročitajte i ovo Pojas Gaze 100. dan rata Hamas raketirao Izrael, glasnogovornik potvrdio: "Moguće je da su mnogi taoci ubijeni" Palestinci koji bježe na sjever, 24. studenog 2023. Ministri izazvali buru SAD odgovorio Izraelcima koji žele Palestince iseliti iz Gaze: "To je zapaljivo i neodgovorno"

Reuters javlja kako je Netanyahu rekao da će izraelski Zid na Zapadnoj obali ostati iako u zadnje vrijeme nema palestinskih napada s okupiranih područja. 'Ograda razdvajanja ostaje i neće se demontirati', rekao je Netanyahu u govoru pred parlamentom.

'Čujem danas kako govore da je moguće skinuti ogradu jer je mirno. Prijatelji moji, upravo suprotno, mirno je jer ograda postoji.' Na kraju rasprave 51 zastupnik prihvatio je premijerove tvrdnje, a 39 ne. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene