Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nesuđeni napadač na veleposlanstvo SAD-a je 'bezopasni luđak'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Navodni pokušaj napada na veleposlanstvo Sjedinjenih Država u Beču početkom mjeseca nema terorističku pozadinu, tvrdi austrijsko državno odvjetništvo nakon najnovijih spoznaja.

Državljanin Bosne i Hercegovine koji je s naprtnjačom s eksplozivom pokušao ući u zgradu veleposlanstva vjerojatno je 'relativno bezopasni luđak', priopćilo je državno odvjetništvo u Beču.

Pročitajte i ovo Izraelski napad na Rafu RATNE STRAHOTE "Tragedija, djevojčica je rođena kao siroče": Spasili bebu čija je majka ubijena u napadu Ilustracija teško je ozlijeđena Strava u Zagrebu: Ponudio djevojci prijevoz pa je nakon svađe izbacio iz auta, udario i vukao po cesti

Eksplozivna naprava koja se sastojala od dviju ručnih granata, eksploziva i čavala te nije mogla eksplodirati.

'Moralo bi se sve to složiti prije nego što bi moglo eksplodirati', izjavio je glasnogovornik austrijskog ministarstva unutarnjih poslova Rudolf Gollia.

42-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine Asim C. pokušao je 1. listopada, s naprtnjačom u kojoj se nalazio eksploziv, ući u američko veleposlanstvo u Beču.

Pobjegao je kad se uključio alarm, ali je kratko nakon toga uhićen.

Vlasti i dalje nagađaju o mogućim motivima. Osumnjičeni neprestano ponavlja da je samo htio 'ostaviti' naprtnjaču u veleposlanstvu. 

Navodni suučesnik, za kojega osumnjičeni tvrdi da ga je nagovorio da odnese naprtnjaču u veleposlanstvo, u međuvremenu je pušten na slobodu. Austrijski mediji prenose informaciju da Asim C. pati od teških trauma iz rata u Bosni i Hercegovini.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene