Obavijesti Video Pretražite Navigacija
9 putnika i 2 člana posade

Nestao zrakoplov australskog rudarskog magnata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zrakoplov s 11 putnika i članova posade, među kojima je 6 Australaca, 2 Francuza, 2 Britanca i Amerikanac, koji je unajmila rudarska kompanija, 'nestao' je u subotu, priopćilo je kamerunsko ministarstvo prometa.

'Ministarstvo prometa obavještava domaću i međunarodnu javnost da je zrakoplov tipa Casa C212 kongoanske tvrtke Aero-Services koji je unajmio Cam Iron na letu od Yaoundea do Yangadoua (Kongo) proglašen nestalim', rekao je ministar prometa Issa Tchiroma Bakary u zgradi svog ministarstva u Yaoundeu.

Pročitajte i ovo Policija, ilustracija Udaljio se na Laništu Pronađen 14-godišnjak zbog kojeg je policija aktivirala alarm koji se pali samo iznimno Potraga za tijelom dvogodišnje Danke Ilić - 1 Iz minute u minutu FOTO/VIDEO Ocu osumnjičenog za ubojstvo male Danke određen pritvor, naložena obdukcija umrlog sina: Tijelo ubijene djevojčice traže dronovi

'U zrakoplovu je bilo 11 osoba, 9 putnika i 2 člana posade, među kojima 6 Australaca, 2 Francuza, Amerikanac i 2 Britanca', dodao je ministar.

Agencija Reuters prenosi priopćenje rudarske kompanije Sundance Resources Ltd koja navodi da je u zrakoplovu bio australski rudarski magnat Ken Talbot i petero drugih čelnika te tvrtke koja se bavi rudnicima željezne rudače. Talbot je jedan od najbogatijih ljudi u Australiji, a poznat je i kao osnivač i bivši izvršni direktor ugljenokopa Macarthura.

Zrakoplov je 'poletio iz međunarodne zračne luke u Yaoundeu u subotu 19. lipnja u 9.13 sati i trebao je sletjeti u 10.20 sati po mjesnom vremenu (11.20 sati po srednjoeuropskom vremenu). Zadnji kontakt bio je u 9.51 sat po mjesnom vremenu', navodi ministar.

'Zrakoplov je poletio po završetku redovite sjednice upravnog odbora Cam Irona održane u Yaoundeu 17. lipnja', kazao je ministar. Ministar je dodao da je radi potrage uspostavljen krizni stožer i da su na teren već krenuli Hercules C-130, Piper i Dormier. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene