Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poziv za pomoć poslao u petak

Nestao brod dug 322 metra, u tijeku potraga za 22 osobe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ogroman južnokorejski teretni brod Stellar Daisy, dug 322 metra, nestao je na području Južnog Atlantika nakon što se posljednji puta javio u petak dok je bio oko 2500 kilometara od obale Urugvaja, objavilo je ministarstvo vanjskih poslova te države.

Na brodu su bila 24 člana posade, a dvojica Filipinaca spašena su sa splava za spašavanje u subotu, no drugi pronađeni čamci za spašavanje bili su prazni, prenijela je agencija Yonhap.

Pročitajte i ovo Xi Jinping i Emmanuel Macron Diplomatski odnosi Kineski predsjednik sastao se s Macronom: Stiže i u hrvatsko susjedstvo Vladimir Putin i Xi Jinping ciljaju jednu zemlju Američki obavještajci uvjereni: "Kina i Rusija planiraju novu invaziju. Ne vidimo zašto ne bi"

"Nastavlja se potraga za 22 osobe", objavilo je ministarstvo navodeći da je osam nestalih iz Južne Koreje, a 14 s Fillipina. Južna Koreja zatražila je pomoć Brazila i Urugvaja.

Stellar Daisy, nosivosti 260 tisuća tona, plovio je iz Brazila za Kinu s željeznom rudačom kad je poslao poziv u pomoć u petak, prenijela je južnokorejska novinska agencija.

U posljednjoj poslanoj poruci u petak član posade javio je da brod propušta vodu i brzo se naginje na stranu. (Hina

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene