Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostali potpuno očuvani

Bračni par koji je nestao prije 75 godina pronađen u ledenjaku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Smrznuta tijela švicarskog para koji je nestao u Alpama prije 75 godina pronađena su na ledenjaku s kojeg se povlači led, objavili su u utorak švicarski mediji.

Marcelin i Francine Dumoulin, roditelji sedmero djece, krenuli su 15. kolovoza 1942. pomusti svoje krave na livadi iznad Chandolina u kantonu Valais.

Pročitajte i ovo Pronađen je Krunoslav Đurec Nepoznate okolnosti "Živ je i zdrav": Pronađen ZET-ovac za kojim se tragalo pet dana Ivanka Baketarić Kraj potrage Policija pronašla nestalu ženu

"Proveli smo cijeli život tražeći ih, bez prestanka. Mislili smo im jednog dana održati sprovod koji zaslužuju", rekla je njihova najmlađa kći Marceline Udry-Dumoluin za Le Matin, dnevne novine iz Lausanne.

"Mogu reći da mi nakon 75 godina čekanja ove vijesti daju dubok osjećaj smirenosti", dodala je 79-godišnjakinja.

Policija je priopćila da je radnik na ledenjaku Tsanfleuron, u blizini skijaške vučnice kod resorta Les Diableretsa, pronašao dva tijela i osobne dokumente na visini od 2615 metara. Bit će provedeno i DNA testiranje kako bi se potvrdio identitet para.

"Tijela su ležala jedno pored drugog. Radi se o muškarcu i ženi u odjeći iz doba Drugog svjetskog rata", istaknuo je Bernhard Tschannen, direktor tvrtke Glacier 3000 koja upravlja žičarama. "Pod ledom su ostali potpuno očuvani, kao i njihove stvari", dodao je.

"Mislimo da su pali u pukotinu u ledu... Njihova tijela su se pojavila pri povlačenju ledenjaka", naglasio je Tschannen za dnevne novine Tribune de Geneve.

Marcelin Dumouilin bio je 40-godišnji obućar, a 37-godišnja Francine učiteljica. Iza njih je ostalo pet sinova i dvije kćeri.

"To je bio prvi put da je moja majka otišla s ocem na takav izlet. Uvijek je bila trudna i nije se mogla penjati po teškim uvjetima", kazala je Udry-Dumoulin.

"Mi djeca smo ubrzo odvojeni i smješteni kod raznih obitelji. Ja sam imala sreće da sam bila kod tete", rekla je kći žrtava, dodavši kako su "svi živjeli u istoj regiji, no da su s vremenom postali stranci".

"Na pogrebu neću nositi crno. Mislim da je primjerenije da sam u bijelom, kao simbol nade koju nikad nisam izgubila", zaključila je 79-godišnjakinja. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene