Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poginule stotine ljudi

'Sva naša braća i sestre poginula su pod tonama blata i molimo se za njih'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Afganistan u nedjelju proglašenjem nacionalnog dana žalosti odaje počasti žrtvama pogubnog odrona zemljišta na sjeveroistoku zemlje u kojem je živote izgubile stotine ljudi.

Dan žalosti proglasio je predsjednik Hamid Karzai kao "počast žrtvama stradalim u prirodnoj katastrofi u Aabu Bareeku, u provinciji Badakhshan", stoji u priopćenju ureda predsjednika.

Pročitajte i ovo Nesreća u Njemačkoj Sve službe na terenu FOTO/VIDEO Objavljene snimke s mjesta strašne nesreće u Njemačkoj: Prevrnuo se Flixbusov autobus, najmanje je pet osoba poginulo Srušio se most u Baltimoreu - 2 U Baltimoreu VIDEO Pogledajte trenutak udarca broda u most: Urušio se kao kula od karata

Afganistanska vlada proglasila je u subotu selo na sjeveroistoku zemlje masovnom grobnicom i obustavila spasilačke akcije, dan nakon što je selo pogodio odron zemlje u kojem je po različitim procjenama poginulo od 227 do više od 2.000 ljudi.

Afganistansko selo masovna grobnica, potraga obustavljena!

"Sva naša braća i sestre poginula su pod tonama blata i molimo se za njih", kazao je guverner pokrajine Shah Waliullah Adib. Nesreća se dogodila u petak kada su olujne kiše izazvale odron obronka brda koji je zatrpao cijelo selo.

Badakhshan je siromašna provincija u planinskom području koja graniči s Tadžikistanom, Kinom i Pakistanom.

Glavni tajnik Un-a Ban Ki-moon izrazio je "duboku žalost" zbog nesreće te poručio da su agencije UN-a spremne pomoći afganistanskoj vladi u zaštiti stanovništva od prirodnih katastrofa. EU i SAD su izrazile spremnost da pomognu unesrećenima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene