Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjednici kampirali na trgu

Neredi u Egiptu se nastavljaju, najmanje 15 mrtvih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Egipatske snage sigurnosti i trećeg su se dana sukobile s antivladinim prosvjednicima koji su kampirali na trgu Tahrir u Kairu.

U tim sukobima u središtu Kaira od subote je poginulo najmanje 15 osoba. Rano ujutro policija je prosvjednicima odgovorila suzavcem, a isto su učinili i jučer kako bi ih otjerali. Oni su im pak uzvraćali kamenjem. Stotine ljudi je ozlijeđeno, a neki od njih zadobili su ozljede očiju zbog gumenih metaka.

Pročitajte i ovo Sukob molitelja i prosvjednika kod Kamenitih vrata U Zagrebu Sukob kod Kamenitih vrata: Prosvjednici zapjevali poznatu dječju pjesmu, intervenirala je i policija Kompostana na Čretu - 3 Smrdi, užasno smrdi Zbog kompostane u Maksimiru svi se guše u smradu: Građani najavili prosvjed, a gradski oci ih poveli u obilazak

>> Najmanje sedam mrtvih u sukobima u središtu Kaira

Aktivisti optužuju vojno vijeće zbog presporog djelovanja u vraćanju Egipta na vladavinu naroda. Kritika je upućena i zbog toga što vijeće daje smjernice za nove zakone prema kojima će neke vojne afere ostati izvan civilne kontrole. Također, prosvjednici žele da vojni vođe prestanu suditi civilima na vojnim sudovima.

Prosvjednici zahtijevaju da vladajuće vojno vijeće priopći točan datum kad će civilnoj vladi prepustiti upravljanje zemljom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene