Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kaos na Sveučilištu

Anarhistički pisac izazvao bijes studenata! Vrijeđali ga sa 'je** *e svinjo'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Nitko nas neće ušutkavati u ime nasilja', 'ne živimo u patrijarhalnom društvu', vikali su studenti.

Na sveučilištu u Portlandu morala je intervenirati studentska policija kada je na godišnjoj konferenciji 'Zakon i nered' tijekom panela o anarhiji nastao pravi pravcati kaos.

Pročitajte i ovo Češka specijalna policija Prate online aktivnosti Pojavili se imitatori inspirirani Kozakovim stravičnim činom: Češka policija munjevito reagirala Ilustracija Policija na terenu VIDEO Pucnjava u blizini sveučilišta u Baltimoreu: Ozlijeđeno nekoliko osoba

Naime, organizatori su kao govornika pozvali anarhističkog autora Kristiana Williamsa, uz napomenu da su dobrodošli i svi koji se smatraju ruljom, ološem ili izazivaju nerede, piše Independent. Kasnije su, naravno, požalili jer se panel pretvorio u žestoki prosvjed studenata protiv Williamsa i to zbog njegovog kontroverznog eseja Politika denuncijacije u kojem problematizira seksulane napade i opstanak.

VIDEO Pačići zalutali na cestu i zaustavili policijsku potjeru

Na videu koji je snimljen tijekom panela vidi se kako studenti viču 'nitko nas neće ušutkavati u ime nasilja' i 'ne živimo u patrijarhalnom društvu'. Neki od studenata plaču i psuju 'je.. se Kristian Williams' i 'je…. svinjo'.

Kada je objavljeno da je pozvana policija, Williamsa su studenti optužili da surađuje s njima i da želi da oni budu uhićeni umjesto da je sam otišao. Ipak, kada je shvatio kako vjetar puše, anarhistički je pisac odlučio 'klisnuti' uz izliku da se ne osjeća sigurnim u zgradi 'jer dolazi policija'. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene