Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Grozota

VRIJEĐALI I PRIJETILI Neonacisti upali u školu jer ne žele da je pohađaju djeca izbjeglica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više desetaka grčkih neonacističkih aktivista koje je vodio zastupnik stranke Zlatna zora, upalo je u utorak u školu u predgrađu Atena kako bi spriječili da se u nastavu uključe djeca izbjeglica, objavili su gradska uprava i ministarstvo obrazovanja.

Vrijeđali su i prijetili nastavnicima i roditeljima na sastanku udruge roditelja djece dok su razgovarali o uključenju 20 djece iz obližnjeg izbjegličkog logora.

Pročitajte i ovo Napadač s nožem, ilustracija Stravičan slučaj Djevojčice (6 i 11) napadnute nožem pred školom: Francuska policija brzo uhvatila počinitelja Svjetski dan izbjeglica - 2 Značajan rast "Svijet oko nas postaje sve nestabilniji": Očekuje se da će ove godine više od milijun ljudi tražiti azil u EU-u

Prema gradskoj upravi Perame, predgrađa Atene gdje se nalazi škola, zastupnik Zlatne zore Yanis Lagos kritizirao je gradonačelnika.

Zastupnik Lagos, kojem se sudi od travnja 2015. zajedno s vodećim članovima Zlatne zore zbog osnutka kriminalističke organizacije, trebao bi biti pod policijskim nadzorom.

Ministarstvo obrazovanja oštro je priopćenjem osudilo taj incident i ponovilo da će jamčiti pristup obrazovanju djeci izbjeglicama u Grčkoj kojih ima više od 8000 nakon migrantskog vala 2015. godine. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene