Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nema naznaka pomirenja među prozapadnim snagama u Ukrajini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nije se pojavio nikakav znak pomirenja među prozapadnim snagama na vlasti u Ukrajini, nakon istjeka službenog graničnog datuma za razlaz vladine koalicije.

"Koliko ja znam, nijedna stranka nije formirala pregovaračke skupine. Iz toga možemo zaključiti da nisu zainteresirani za obnovu koalicije", kazao je zastupnik Oles Donij iz predsjedničke stranke koja je tvorila koaliciju s blokom premijerke Julije Timošenko.

Pročitajte i ovo Požar u naftnom postrojenju, ilustracija Upotrijebili ''Neptune" Ukrajina projektilima gađala skladište nafte na jugu Rusije, Moskva poručuje: "Oboreni su" Xi Jinping Diplomatski napori Švicarska organizira mirovnu konferenciju o Ukrajini, ali ostaje bez ključnog igrača: Pogledajte o kome se radi

Predsjednik Viktor Juščenko, u otvorenu sukobu s Timošenko i njezinom strankom Naša Ukrajina-Narodna samoobrana najavio je početkom rujna povlačenje iz vladine koalicije.

Predsjedničke snage imale su deset dana da preispitaju svoju odluku a rok je službeno istekao u subotu. Bez pomirenja, koje se čini malo vjerojatnim, raspad koalicije bit će službeno objavljen u utorak u parlamentu.

"Ako dođe do službenih pregovora za očuvanje koalicije, bit će to u ponedjeljak, inače će u utorak predsjednik parlamenta morati najaviti njegov raspad", istaknuo je zastupnik Sergej Sobolev iz bloka Timošenko.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene