Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proračunski kompromis

Obama potpisao: Nema prisilne štednje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Barack Obama potpisao je zakon o proračunskom kompromisu koji kratkoročno odgađa prijetnju prisilne štednje u SAD-u, objavila je Bijela kuća.

Obama, trenutno na odmoru na Havajima, potpisao je tekst tehnikom 'automatske olovke' ('autopen') kojoj je već pribjegao u prošlosti, rečeno je iz Bijele kuće u priopćenju objavljenom u četvrtak ujutro.

Obama je u četvrtak potpisao i zakon o proračunu Pentagona za tekuću godinu u iznosu od 633 milijardi dolara, objavila je Bijela kuća.

Pročitajte i ovo Ograničenja vode u Španjolskoj - 4 Katalonija na udaru Izvanredno stanje zbog najveće suše u povijesti: Spremaju se ograničenja potrošnje vode Slika nije dostupna Nove ankete Američka uprava i dalje u blokadi: Tko je politički profitirao?

>> Obama pozdravio korak prema pravednijoj fiskalnosti

Uz pokrivanje uobičajenih troškova za funkcioniranje vojske, zakon predviđa pooštravanje gospodarskih sankcija protiv Irana, odobravanje dodatnih sredstava za financiranje rata u Afganistanu te za jačanje sigurnosti u američkim diplomatskim misijama u svijetu. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene