Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Njemački ministar financija

'Nema opasnosti od širenja krize u eurozoni'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više ne postoji opasnost od širenja krize u eurozoni, ocijenio je njemački ministar financija Wolfgang Schaeuble u Berlinu na konferenciji koju je organizirao njemački dnevni list Sueddeutsche Zeitung.

'Euro je stabilan, financijska tržišta nisu više zabrinuta za budućnost eurozone i nema više opasnosti od 'zaraze'', rekao je njemački ministar Schaeuble je rekao da postignuća Grčke, uključujući gospodarski rast bolji od očekivanog i smanjen deficit, zaslužuju poštovanje.

Pročitajte i ovo Ruska podmornica kriza u Europi Ozbiljno upozorenje iz središta Europske unije: “Rusija se priprema za dugi sukob sa Zapadom” Ilustracija podaci DSZ-a Nema usporavanja rasta cijena: Imamo najvišu stopu inflacije u cijeloj eurozoni

>>Eurozona nadomak svjetlu na kraju tunela

Grčki premijer Antonis Samaras je u svom govoru na konferenciji ponovio da njegova zemlja ne treba dodatnu pomoć za izlazak iz krize, već samo treba ispuniti obveze sadašnjeg programa pomoći. On je rekao da će 2014. Grčka nakon šest godina izići iz recesije.

Predstavnici 'trojke' (Europske komisije, Europske središnje banke i Međunarodnog monetarnog fonda) trebali bi početkom prosinca doći u Grčku kako bi razmotrili ispunjava li Atena uvjete za isplatu iduće rate financijske pomoći. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene