Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sergej Lavrov

Nema nikakvih dokaza da Iran želi nuklearno oružje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je u subotu da ne postoje 'nikakvi dokazi da je Iran odlučio proizvoditi nuklearno oružje' i pozvao je da se s Teheranom 'pregovara' uz 'poštovanje'.

'Nema nikakva dokaza da je Iran odlučio proizvesti atomsko oružje', rekao je Lavrov tijekom rasprave u Bruxellesu. Sve dok Međunarodna agencija za atomsku energiju bude u Iranu, 'kamere će izravno bilježiti manipulacije iranskim centrifugama' kako bi se s proizvodnje niskoobogaćenog urana za civilnu uporabu prešlo na proizvodnju dostatno obogaćenog urana za vojnu uporabu, istaknuo je.

Pročitajte i ovo Američka zračna baza Ain al-Asad Napetosti na Bliskom istoku Više raketa i projektila ispaljeno na američku zračnu bazu u Iraku: Ima ranjenih Ilustracija eskalacija sukoba Regija na rubu potpunog rata: Iran balističkim projektilima gađao ciljeve u sjevernom Iraku i Siriji

U obraćanju Iranu nužni su 'pregovori, poštovanje i dijalog', i to 'o svim problemima na Bliskom istoku', dodao je šef ruske diplomacije, spominjući Irak, Libanon, ali i Pakistan i Afganistan. 'Treba razgovarati vodeći se mišljenjem da je Iran konstruktivan dio rješenja, a ne dio problema', rekao je, u nazočnosti glavnog diplomata EU-a Javiera Solane.

Svjetske velesile već godinama vode dvostruku politiku kako bi uvjerile Iran da odustane od bilo kakva obogaćivanja urana, strahujući da bi ta zemlja mogla proizvoditi atomsko oružje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene