Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbijen zahtjev

Nema dva suđenja protiv Mladića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sudsko vijeće Haaškoga suda odbilo je zahtjev haaškoga tužiteljstva za razdvajanjem predmeta protiv bivšeg zapovjednika vojske bosanskih Srba generala Ratka Mladića kako bi se protiv njega mogla voditi odvojena suđenja - jedno za Srebrenicu i drugo za zločine u drugim dijelovima BiH.

Tužiteljstvo je u kolovozu zatražilo da se protiv Mladića vode dva odvojena suđenja - prvo za genocid u Srebrenici a nakon toga drugo suđenje za višegodišnji teror Sarajeva, zločine u drugim dijelovima BiH te za uzimanje pripadnika UN-a kao taoce.

Poučeni iskustvom iz predmeta Milošević, kada je bivši jugoslavenski predsjednik Slobodan Milošević umro tijekom suđenja u kojem mu se istodobno sudilo za zločine u Hrvatskoj, BiH i na Kosovu, tužitelji su tražili da se Mladićeva optužnica razdvoji i da se prvo održi suđenje za Srebrenicu.

Sudsko vijeće nije kao argument tužitelja za razdvajanje postupka prihvatilo pozivanje na Mladićevo pogoršano zdravstveno stanje. Sudsko vijeće odobrilo je tužiteljima da Mladićevu optužnicu nadopune zločinima počinjenima na istoku Bosne u selu Bišina i o krivnji po toj točki Mladić će se izjasniti 10. studenoga. (HIna)

Pročitajte i ovo Ratko Mladić RATKO MLADIĆ "Srebrenički krvnik": "Je li moj grijeh što nisam dozvolio ustaškoj nemani da baca srpsku nejač u jame?" Ratko Mladić (Foto: AFP) Doživotna kazna za Srebrenicu Počeo žalbeni postupak u slučaju Ratka Mladića, njegov sin poručio: "Nije se uspio pripremiti, upitno je kakvo mu je pamćenje"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene