Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zabrinutost u Južnoj Africi

Nelson Mandela i dalje kritično: 'Sve što možemo učiniti je pomoliti se za njega'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Južnoafričke Republike Jacob Zuma objavio je danas kako je bivši predsjednik Nelson Mandela (94) i dalje u kritičnom stanju.

Bivši južnoafrički predsjednik Nelson Mandela (94) drugi je dan u kritičnom stanju u bolnici u Pretoriji, objavio je u ponedjeljak aktualni predsjednik JAR-a Jacob Zuma.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Procurili dokumenti Mandela je u 'trajnom stanju vegetacije', liječnici preporučili isključivanje aparata Slika nije dostupna I dalje je u bolnici Mandelina bivša supruga: Danas mu je 'znatno bolje'

Zuma je kazao da liječnici čine sve što je u njihovoj moći kako bi ikoni borbe protiv apartheida bilo udobno, ali nije želio iznositi nikakve medicinske pojedinosti.

>> Kći Nelsona Mandele: On je u miru sam sa sobom, toliko je dao svijetu!

Zuma je u ponedjeljak posjetio Mandelu u bolnici, ali ga nije zatekao budnog. "Svi mi u ovoj zemlji moramo prihvatiti da je Madiba sada star. I kako stari, tako mu zdravlje postaje lošije. Ono što mi možemo učiniti jest da molimo za njega", rekao je Zuma.

Mandela je u bolnicu smješten početkom mjeseca zbog upale pluća. To mu je treća hospitalizacija ove godine.

Glasnogovornik južnoafričkog predsjedništva Mac Maharaj kazao je za BBC da se Južnoafrikanci ne bi trebali uzdati u "lažne nade". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene