Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opskrba samo domaćeg tržišta

Nedostaje benzina: Rusija neće izvoziti naftne derivate

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruske naftne tvrtke neće u svibnju izvoziti naftne derivate i opskrbljivat će samo domaće tržište jer u mnogim ruskim regijama nedostaje benzina, objavio je u zamjenik ruskog ministra energetike Sergej Kudriašov.

'U svibnju naftne tvrtke neće izvoziti i sve količine bit će isporučene na domaće tržište', rekao je. Odluka je donesena jer u mnogim ruskim regijama od ovog vikenda nedostaje benzina. Ruski premijer Vladimir Putin zatražio je da se utvrde uzroci nestašice.

Ruska agencija za borbu protiv monopola objavila je da će provesti kontrole u naftnim kompanijama u više od 20 regija.
Po ruskim medijima, nestašicu su uzrokovale umjetno niske cijene na benzinskim postajama, održavane radi borbe protiv inflacije. Zbog toga je izvoz postao isplativiji.Naftne kompanije, međutim, niječu da izvoze naftu na štetu domaćeg tržišta.

Direktor Lukoila, najveće privatne naftne kompanije u Rusiji, najavio je povećanje cijena benzina od pet do sedam posto. Kudriašov smatra da je povećanje cijena moguće, ali ističe da ono neće biti veće od pet posto. (HIna)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Eurosuper 95 dolazi na 8,10 kuna Gorivo poskupljuje od 14 do 17 lipa po litri Slika nije dostupna Ususret blagdanima Od ponoći jeftiniji benzin na Ininim crpkama


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene