217616
217616
217616
217616
217616

Nedaleko od Mostara nova žrtva hladnoće

  • , 06.02.2012., 21:56
  • Autor:
  • komentara

Starija žena umrla je nedaleko od Mostara najvjerojatnije od posljedica smrzavanja čime se broj osoba koje su preminule od hladnoga vala i snježnog nevremena u BiH popeo na jedanaest.

 
 
 
 

Kako su izvijestili iz mostarske policije žena je pronađena u snijegu mrtva nedaleko svoje kuće u mjestu Goranci nedaleko od Mostara. Na ovome području visina snježnog pokrivača je 130 centimetara.

Veliki broj naselja u Hercegovini potpuno je prometno odsječen, a do Mostara se jedino vozilima može prometovati iz pravca Metkovića dok je cesta prema Sarajevu blokirana visokim snježnim nanosima, dok su magistralne prometnice prema Širokom Brijegu i Čitluku otvorene, ali se njima iznimno teško prometuje.

>> Europa: Studen odnijela 360 života

Na izlazu iz Mostara prema Širokom Brijegu zaglavio je autobus sa sedam putnika koji su ostali blokirani više od deset sati dok im nisu stigli u pomoć službi Stožera civilne zaštite Grada Mostara. Više domaćinstava u naselju Raška Gora, prema navodima medija, je ostalo bez hrane i lijekova a potpuno su prometno izolirani.

U Mostaru je u ponedjeljak uvedena radna obveze za sve osobe koje su uposlene u javnim institucijama te su naložene stroge mjere kako bi se osigurala prohodnost cesta, opskrba hranom, lijekovima i energentima. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se