Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Neću sjediti doma dok se drugi bore'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pukovnija princa Harryja će biti poslana u Irak, potvrdilo je britansko Ministarstvo obrane. Njegova će pukovnija služiti u Iraku šest mjeseci.

Princ Harry će biti prvi stariji član kraljevske obitelji koji će služiti na bojišnici od princa Andrewa koji je služio na Falklandima 1982. godine. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Princ Harry ipak neće služiti vojni rok u Iraku Slika nije dostupna Britanski glavni stožer: Princ Harry ipak ide u Irak

U Iraku će Harry izvršavati 'uobičajenu ulogu zapovjednika' stoji u priopćenju Ministarstva obrane. 

Ovo će uključiti vođenje tupe od 12 ljudi u četiri oklopljena izviđačka vozila.

Odluka o pregrupiranju je vojna, a donio ju je šef generalskog osoblja, general Sir Richard Dannatt nakon savjetovanja sa svojim uredom. 

O slanju pukovnije prica Harryja u Irak je bila konzultirana i kraljevska obitelj.

Detalji o točnoj lokaciji služenja pukovnije i Harryjeva specifična uloga u Iraku neće biti objavljena jer bi to bilo 'potencijalno opasno', dodano je u izjavi. 

Harry već neko vrijeme izražava želju da ode na bojišnicu. Prošle godine je izjavio: 'Nema šanse da ja sjedim doma dok se moji momci bore za svoju zemlju.' 

Prince Harry je prošlog travnja diplomirao u vojnoj školi Sandhurst, te je kvalificiran za vođu oklopljne izviđačke trupe.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene