Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neizlječivo ludilo

Nećete vjerovati što Srbi žele u Ukrajini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nije vijest da su četnici iz Srbije viđeni po Ukrajini kako daju podršku proruskim prosvjednicima i Putinu, no pojavila se vijest (nadamo se u potpunosti satirična) da Srbi traže svoj dio nesretne Ukrajine.

Autonomna oblast Slavenosrbija, nešto je što u priopćenju koje veze s mozgom nema traži "Vlada Republike Srpske Krajine u progonstvu". O Čemu se radi najbolje je da pročitate sami, a tekst tog priopćenja, kojeg je objavio portal E-novine, prenosimo u cjelosti.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Geopolitika Vučić upozorio: "Za tri do četiri mjeseca bit će najgora situacija od Drugog svjetskog rata" Aleksandar Vučić - 1 Posjetio Macrona Vučić nabavlja 12 borbenih aviona, cijena je paprena

Obama i Putin obavili 'iskren i izravan' telefonski razgovor

"Nešto što se cirkuskim jezikom zove 'Vlada Republike Srpske Krajine u progonstvu' objavilo je anegdotsko priopćenje kojim traži vraćanje autonomne oblasti Slavenoserbija u nesretnoj Ukrajini; kad su vidjeli da Rusi otimaju komad po komad tuđe zemlje, odmah su se, kao štakori, javili tobožnji pripadnici Srba iz Krajine da podrže Putina i da skromno podsjete na srpske zemlje širom planeta. Ovo mentalno bolesno priopćenje čak nije niti vic; ovo je ključni dokaz da je nacionalno ludilo neizlječivo...", pišu E-novine.

Evo i priopćenja s komentarima spomenutog portala:

"LENJIN JE KRIV ZA SRPSKU TERITORIJALNU BOL: Trenutna zbivanja u Ukrajini otvorila su i pitanje bivše srpske autonomne oblasti u Ukrajini, koju je ukinuo Vladimir Ilič Lenjin. Tim ukidanjem su Srbi izgubili pravo na samostalno upravljanje svojom oblasti, čim im je uskraćeno službeno i književno korištenje srpskog jezika – te su proglašavani pripadnicima ukrajinskog naroda.

PRVO DA IZMJESTIMO KRAJINU IZ TZV. HRVATSKE, A ONDA SLAVENOSRBIJU DA PRIPOJIMO SRBIJI: Prof. dr Božidar Mitrović, predsjednik Regionalne organizacije raseljenih Srba u Moskvi, uputio je pismo prvom potpredsjedniku Vlade Republike Srbije, Aleksandru Vučiću, i skrenuo mu pažnju na nebrigu državnih institucija Republike Srbije o Srbima u inozemstvu. Posebno je zamjerio, što Vlada Republike Srbije ne čini ništa na zaštiti ljudskih i drugih prava prognanih Srba iz Republike Srpske Krajine i Hrvatske.

OVO STVARNO IMA VEZE SA UKRAJINOM, KOLIKO MARA I KRIVI QURAC: Oko 800.000 Srba je prognala hrvatska vojska i policija od 1990. do 1995, lišavajući ih pokretne i nepokretne imovine, a i najosnovnijih ljudskih prava.

VUČIĆU, TRENUTAK JE DA SJEBEŠ LENJINA: Prof. dr Mitrović je upoznao prvog potpredsjednika Vlade Republike Srbije, da su trenutna zbivanja u Ukrajini otvorila i pitanje bivše srpske autonomne oblasti u Ukrajini, koju je ukinuo Vladimir Ilič Lenjin.

USTALI DA ISTAKNU, UKRAJINCE DA NATAKNU: No, ovih dana su potomci Srba naseljenih u ovom kraju Rusije, u 18. stoljeću, ustali da istaknu svoju narodnosnu pripadnost – srpsku!

LENJIN JE CIJELOG ŽIVOTA RADIO PROTIV VLADE TZV. REPUBLIKE SRPSKE KRAJINE U STALNOM IZGONSVU: Oni su, na barikadama u Lugansku, tražili svoja prava, koja su im stekli preci u Rusiji 1753. godine, a koja je Vladimir Ilič Lenjin ukinuo 1918. godine.

TI DIVNI DANI BEZ HRVATA: Srbi su imali u Rusiji svoju autonomnu oblast, koja se zvala SLAVJANOSERBIJA – s desetinama naselja, koja su nosila imena iz starog kraja: Pančevo, Vršac, Varaždin, Karlovac, Vukovar, Osijek… I danas postoji naselje koje nosi ime te srpske oblasti Slavjanoserbsk – 33 km od Luganska.

HITAN SASTANAK UN I DAVANJE SRBIMA DIJELA UKRAJINE: Prof. dr Božidar Mitrović je predložio Vladi Republike Srbije, da se obrati Vladi Ruske Federacije, radi prikupljanja podataka o ovoj srpskoj pokrajini i njenom stanovništvu, kako bi se kod UN i drugih međunarodnih organizacija pokrenulo pitanje obnove ove srpske autonomije u Ukarajini – što su Srbi obznanili na nedavnim prosvjedima u Lugansku.

TAMO GDE JE MILAN MARTIĆ, TAMO JE SLAVENOSERBIJA: Najveći broj naseljenika u Slavenoserbiji, u 18. stoleću, poticao je iz Republike Srpske Krajine, koja je danas okupirana od strane Hrvatske.

POTPISAO SE PALCEM NA ĆIRILICI: Ratko Ličina, ministar."

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene