452797
452797
452797
452797
452797

Nažalost neće biti dobro: Odbijaju napustiti domove unatoč tome što ih vlasti preklinju da se sklone

Vlasti upozoravaju na to da će nakon Matthewa neka mjesta vjerojatno biti nenaseljiva tjednima, ako ne i mjesecima.

 
 
 
 
Uragan Matthwe nalazi se nadomak floridske obale (FOTO: Screenshot/ventusky.com)
Uragan Matthwe nalazi se nadomak floridske obale (FOTO: Screenshot/ventusky.com)

Uragan Matthew stigao je nadomak istočne floridske obale (pratite ga na ovoj izvanrednoj karti), no unatoč tome što su građani pozvani da se hitno evakuiraju, neki nažalost iz samo njima poznatih razloga odbijaju napustiti domove.

Drugim riječima, neće biti dobro, premda je Matthew preko noći oslabio te se trenutačno vodi kao oluja treće kategorije. 

CNN javlja da je u ovom trenutku čak 300 tisuća građana Floride ostalo bez struje, a vlasti upozoravaju i na to da će nakon Matthewa neka mjesta vjerojatno biti nenaseljiva tjednima, ako ne i mjesecima.

Vjetrovi u ovome trenutku dosežu i 190 kilometara na sat, a trenutačno se samo središte uragana nalazi četrdesetak kilometara od Cape Canaverala i kreće se prema sjeveru i sjeverozapadu.

Matthew bi, tako se barem očekuje, trebao dosegnuti Georgiju te Južnu Karolinu, zbog čega je predsjednik Barack Obama proglasio izvanredno stanje u te tri savezne države (uključujući, jasno, Floridu). 

"Nemojte riskirati. I odlazak na malu udaljenost može mnogo značiti. Moramo se pripremiti za izravni udar. Ponavljam, napustite domove ukoliko je potrebno. Oluja će vas ubiti. Vremena je sve manje", upozorio je u petak i floridski guverner Rick Scott. 

Podsjetimo, u područjima koje je oluja poharala prijašnjih dana broj žrtava rapidno raste. Na Haitiju se službeni broj popeo na 400 mrtvih.  

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se