Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vladimir Putin

'Ne možemo trovati ljude zbog nekakvog duha'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski premijer Vladimir Putin je izjavio kako će njegova zemlja razmotriti mogućnost ukidanja zabrane svježeg povrća iz EU tek kad bude obaviještena o uzroku izbijanja epidemije smrtonosne bakterije Escherichije coli, rekavši kako vlasti 'ne mogu trovati ljude'.

Voditelj Delegacije Europske unije u Moskvi Fernando Valenzuela zatražio je od Moskve da ukine zabranu, ustvrdivši da za nju nema dovoljno znanstvenih razloga te da je u suprotnosti s pravilima Svjetske trgovinske organizacije, u koju Rusija bezuspješno pokušava ući već 18 godina.

Tjedan dana prije nego što će Rusija ugostiti političke vođe EU na summitu, Putin je ne odveć diplomatskim riječima, što je već uobičajeno, rekao da je zabrana možda protivna 'duhu WTO-a... ali su krastavci od kojih ljudi umiru stvarno odurni'.

'Čekamo da naši partneri iznesu barem uzrok zaraze - ni oni ne razumiju što se događa', rekao je. 'Ne možemo trovati narod zbog nekakvog duha', naglasio je. Ruski premijer napomenuo je kako su se 'sve zemlje eurozone nasmrt posvađale oko tih krastavaca, a sad u taj skandal uvlače i nas'.

'Jasno da ću provjeriti opravdanost odluke naših zdravstvenih službi (o zabrani), ali je nužno pričekati obavijeti od naših kolega iz Europske komisije', kazao je, dodavši da zabrana šteti Rusiji jer 'sad nije jesen, kad ima dovoljno svojih proizvoda'. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nije nositeljica U Francuskoj umrla žena od Escherichije coli Slika nije dostupna Vlasti vjeruju Njemačka farma koja je uzgajala egipatsko sjeme povezana s E.Coli

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene