Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Oslobađanje Zimmermana

Ne jenjava nezadovoljstvo: Prosvjedi u više od 100 gradova diljem SAD-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U više od 100 američkih gradova prosvjedovalo se zbog oslobađajuće presude Georgu Zimmermanu, koja mu je izrečena prije tjedan dana zbog ubojstva tamnoputog tinedžera Trayvona Martina.

Prosvjednici traže podizanje federalne optužnice protiv 29-godišnjeg Zimmermana. Prosvjede predvode aktivisti udruga za ljudska prava, prenosi BBC.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Obama poziva na mir FOTO ERUPCIJA PROSVJEDA: Ubio tinejdžera (17), sud ga oslobodio Slika nije dostupna Presuda izazvala prosvjede George Zimmerman oslobođen optužbi za ubojstvo tamnoputog tinejdžera

>> Obama: Trayvon sam mogao biti ja prije 35 godina

'Ne želimo i ne tražimo nasilje, upravo suprotno. Želimo da nasilje, nasilje kakvo je počinjeno nad nevinim čovjekom kakav je bio Trayvon Martin', poručio je jedan od prosvjednika u New Yorku. Prosvjedi su održani i u drugim većim gradovima kao što su Atlanta, Chicago, Los Angeles i Miami.

Prosvjednici su poručili da žele promjene zakona kako se ovako nešto nikada ne bi ponovilo. 'Danas se radi o mojem djetetu. Sutra bi se moglo raditi o vašem', poručila je Trayvonova majka Sabrina.

U prosvjedima u Miamiju sudjelovao je i njegov otac Tracy, koji se također obratio prosvjednicima.

Američki predsjednik Barack Obama u petak se umiješao u raspravu o oslobađanju muškarca koji je ubio crnačkog tinejdžera Trayvona Martina izjavivši kako je Martin 'mogao biti on prije 35 godina' i pozvao Amerikance da razumiju bol Afroamerikanaca zbog ovoga slučaja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene