Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Marketing i crni humor

Nazvao kafić 'Kod Fritzla' pa ostao bez njega

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Marketinški trik sa nazivom kafića po zloglasnom Austrijancu Josefu Fritzlu, silovatelju vlastite kćeri, koštao je jednog ugostitelja u Varšavi raskida ugovora sa gradskim vlastima.

Zakup prostora na prestižnom mjestu u samom centru Varšave, vlasnik je s gradskim vlastima potpisao u svibnju prošle godine, na period od tri godine, a tek sada pred samo otvaranje vlasnik je medije obavijestio kako kafić želi nazvati po pedofilu Josefu Fritzlu, kojeg je sud u Austriji prije četiri godine osudio na doživotnu robiju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Prijeratno doba Rat je stvarna prijetnja, a Europa nije spremna, upozorava Poljska: "Doslovno svaki scenarij je moguć" Ilustracija Rat u Europi Poljska bijesni jer je Rusija povrijedila zračni prostor: Varšava traži objašnjenje Moskve

>> Fritzl se razvodi od supruge jer mu ne piše niti ga posjećuje u zatvoru

'Marketing ima svoja pravila. Vlasnici nisu željeli nikoga uvrijediti, jednostavno to je crni humor', rekla je menadžerica kafića, Ana, kad su se za kontroverzno ime počeli interesirati mediji.

Među prvima se zbog morbidnog naziva kafića pobunio poljski pravobranitelj za djecu, Marek Mihalak, i zatražio od gradskih vlasti da otvaranje kafića pod tim imenom spriječe, prenosi thenews.pl.

Iako se pokazalo da je provokativno ime bilo u stvari marketinški trik, da se za kafić dozna, a vlasnici su najavili u posljednjem trenutku kako će ga promijeniti, gradske vlasti su neočekivano raskinule ugovor.

'To je kompromitiranje Varšave i Poljske. Želim da više nikome nikada takve stvari ne padnu na pamet', objasnio je predsjednik općine Šrodmješće, Vojćeh Bartelski.

'Promovirali su jednog od najvećih monstruma našeg vremena, pedofila, silovatelja, ubojicu, osuđenog na doživotnu kaznu zatvora. Ne dolazi u obzir da javni prostor kao što je kafić na ulici bude korišten za promociju tako gnusnih pojedinaca', rekao je Bartelski.

Predsednik općine naglasio je da ne dolazi u obzir prolazak takvog podlog marketinškog trika, s odabirom kontroverznog imena te njegovim povlačenjem kasnije. Bartelski je također protiv vlasnika podnio kaznenu prijavu, zbog koje vlasnicima prijeti novčana kazna ili do godine dana zatvora.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene