Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Opasno je generalizirati stvari'

Navijači Sarajeva prebojali uvredljive grafite

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trojica mladića prebojali su uvredljive grafite na cesti u Sarajevu nastale u noći sa 7. na 8. listopad. 'Osuđujemo ovaj vandalski čin, a posebno što je ime pokojnog Vedrana Puljića dovedeno u kontekst sa skrnavljenjem crkve. To je besmisleno i sramota', kazali su navijači FK Sarajeva.

'Novac nije važan, raduje me da ste došli', rekao je velečasni Pero Brajko, župnik župne crkve sv. Leopolda Bogdana Mandića u sarajevskom naselju Briješće, nekolicini mladih ljudi koji su uručili simboličnu pomoć za saniranje štete, piše Sarajevo-x.com. Brajko također smatra da se dva događaja ne mogu povezati.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Knezović mu uzeo pištolj i pucao? Uhićenom policajcu oteo pištolj pa pucao i ubio Puljića? Slika nije dostupna Zbog nedjeljnih nereda U Širokom Brijegu smijenjena petorica policijskih službenika

>> Sarajevo: Napad na crkvu, ispisan prijeteći grafit

>> Na prosvjedu u Širokom Brijegu više od 10.000 ljudi

'Jedina veza je zlo koje se desilo. Ovo je četvrti put u šest godina od kada sam ovdje da je crkva oštećena. Te noći sam čuo kako je nešto udarilo, pogledao sam kroz prozor, ali ništa nisam vidio. Ujutro mi je susjed rekao da je vidio dvije osobe kako bježe preko livade. Jako je opasno generalizirati stvari, pustimo da policija radi svoj posao', ističe Brajko.

Uhićena trojica koja su oštetila crkvu

Policija Kantona Sarajevo sinoć je uhitila tri osoabe koje su oštetile katoličku crkvu u naselju Briješće. K.A. (24), S.F. (22) i D. E. (20) priznali su da su crkvu oštetili u alkoholiziranom stanju, izvijestio je Dnevni Avaz. Crkva u Briješću kamenovana je, pri čemu su oštećeni fasada i prozor, a na prilazima crkvi ispisan je uvredljiv grafit na osnovu kojeg se moglo zaključiti da je ovaj incident povezan sa navijačkim neredima u Širokom Brijegu, u kojima je, poginuo navijač FK Sarajevo Vedran Puljić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene