Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Bombardirali ih

NATO tvrdi: Ubijen drugi čovjek Al-Kaide

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pripadnici međunarodnih NATO-ovih snaga u Afganistanu izvijestili su kako su u bombardiranju polovinom travnja ubili jednog od ključnih zapovjednika Al-Kaide, drugog čovjeka te mreže u Afganistanu, Saudijca Abu Hafsa al Najdija, poznatog i pod imenom Abdul Gani.

U priopćenju Isafa stoji kao je 'drugi natraženiji čovjek u Afganistanu, ubijen 13. travnja tijekom bombardiranja regija Dangam u pokrajini Kunar, na istoku zemlje" te se pozdravlja ova važna činjenica u borbi protiv Al-Kaide.

Pročitajte i ovo Snimke uništenja u Gazi - 3 Potresne priče Palestinke opisale pakao koji su prošle bježeći iz Gaze, prehodale su 20 km: "Pala je, pokrila sam je, psi kao lešinari bili su oko nje. Ostavila sam je živu i rekla - oprosti" Izrael bombardirao Rafu - 4 Odgovorili su raketama Izrael žestoko bombardirao Gazu samo nekoliko sati nakon oštrih Bidenovih kritika: "Puno nevinih ljudi umire, to mora prestati"

>> Afganistan: Zapadnim novcem financiraju se talibani

Gani je bio državljanin Saudijske Arabije i vrlo važan operativni zapovjednik Al-Kaide u pokrajini Kunar. Predvodio je brojne jake napade na afganistanske snage i snage NATO-a. "Djelovao je iz Kunara, a redovito je putovao na relaciji Afganistan-Pakistan", stoji u Isafovu priopćenju. Gotovo 140.000 američkih vojnika i pripadnika NATO-a podupire krhku vladu u Kabulu u njihovoj borbi protiv talibana i njihovih saveznika iz Al-Kaide. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene