Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubijen 21 civil

NATO opet pobio civile, stradali žene i djeca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Međunarodne snage NATO-a usmrtile su u nedjelju najmanje 21 civila u zračnom bombardiranju u središnjem dijelu Afganistana.

Među ubijenima su bili i žene i djeca, a vojnici su bili uvjereni da ciljaju talibane, izjavio je glasnogovornik afganistanskog ministarstva unutarnjih poslova. NATO je priznao da su žene i djeca bila na mjestu bombardiranja i obećao istragu, ali je glavni zapovjednik već izrazio 'veliku žalost zbog gubitka nevinih života'. Zrakoplovi ISAF-a ciljali su u nedjelju ujutro tri vozila u pokrajini Oruzgan, istaknuo je afganistanski glasnogovornik Zemarai Bašari. 'Prema prvim informacijama, 21 civil ubijen je u tim udarima, među kojima su žene i djeca, a 14 ih je ranjeno', istaknuo je on.

Pročitajte i ovo Izraelski napad na Rafu RATNE STRAHOTE "Tragedija, djevojčica je rođena kao siroče": Spasili bebu čija je majka ubijena u napadu Ilustracija žestok udar Ukrajinci gađali ruski poligon, poginulo najmanje 60 ljudi?

'U nedjelju je skupina osoba za koju se sumnjalo da se radi o pobunjenicima koji bi napali postrojbu afganistanskih snaga i ISAF-a, poslužila kao meta zrakoplovima i neki su ubijeni', priopćio je ISAF u ponedjeljak. 'Kad su zajedničke snage stigle na lice mjesta i otkrile žene i djecu, ranjene su prebacile u medicinske centre', nastavlja se u priopćenju NATO-a. 'ISAF je naredio hitnu istragu'. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene