Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Francuska poslala humanitarnu pomoć

NATO napao spremišta streljiva blizu Tripolija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
NATO je 13 kilometara od libijske prijestolnice Tripolija iz zraka napao bunkere u kojima je uskladišteno streljivo, rekao je dužnosnik NATO-a.

U Tripoliju u srijedu popodne su se mogle čuti snažne eksplozije, a televizijska postaja Al Arabija je izvijestila o dvije eksplozije u blizine zračne luke Tripolija.

Pročitajte i ovo Ilustracija Treći u samo nekoliko dana Prišao joj u knjižnici i nabio ju u glavu: Političarki pružena pomoć, traga se za napadačem Napad na svećenika Uhićen je VIDEO S pištoljem uletio u crkvu tijekom mise, pokušao upucati svećenika: Kamere snimile napad

'Možemo potvrditi da su napadnuti bunkeri sa streljivom oko 13 kilometara jugoistočno od Tripolija', odgovorio je dužnosnik NATO-a na pitanje o eksplozijama. Dužnosnik nije naveo ostale pojedinosti, izvijestila je agencija Reuters.

Pentagon je u srijedu rekao da su vojni zrakoplovi snaga SAD-a nastavili bombardirati položaje libijske protuzračne obrane i nakon što je SAD vođenje operacije u Libiji prepustio NATO-u. Glasnogovornik Pentagona Dave Lapan nije naveo točan broj zrakoplova koje je SAD stavio na raspolaganju NATO-u za provedbu odluke o zoni zabrane letenja nad Libijom, izvijestila je agencija AFP.

>> Kontaktna skupina pozvala Gadafija da odstupi

>> Ubijanje 'na rate': NATO koristi osiromašeni uran u Libiji?

Francuska je u libijski grad Bengazi pod nadzorom pobunjenika poslala zrakoplov s humanitarnom pomoći, prvi puta nakon uvođenja zabrane letenja, rekao je glasnogovornik francuskog ministarstva vanjskih poslova u srijedu. Zrakoplov Airbus A340 sletio je u srijedu s 10 tona medicinske opreme na zahtjev prijelaznog libijskog nacionalnog vijeća, javio je Reuters.

Zbog uvođenja zone zabrane letenja prolog mjeseca niti jedan zrakoplov nije mogao ući u područje te su se humanitarne organizcije morale osloniti na kamione i brodove za dostavu pomoći. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene