Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi dokazi ruskog utjecaja u Krimu

NATO osudio Rusiju zbog priznavanja dokumenata ukrajinskih separatista

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
NATO je u četvrtak osudio Moskvu zbog toga što priznaje putovnice separatističkih republika na istoku Ukrajine i njihovo korištenje ruskog rublja, izrazivši svoju "veliku zabrinutost".

Na sastanku s ruskim kolegom u Bruxellesu veleposlanici 28 zemalja Sjevernoatlantskog saveza "pozvali su Rusiju da iskoristi svoj velik utjecaj na borce (proruske pobunjenike na istoku Ukrajine) kako bi u cijelosti poštovali svoje obveze" iz mirovnog ugovora iz Minska (2015.), rekao je NATO-ov glavni tajnik Jens Stoltenberg.

Pročitajte i ovo Joe Biden Velika bitka NATO-a i Rusije Što se krije iza Bidenova upozorenja o Balkanu: "To je skrivena poruka za jednu zemlju" Požar na Krimu Rat u Europi VIDEO/FOTO Apokaliptične scene na Krimu: Plameni jezici i stup gustog dima iznad luke i grada nakon napada dronom

"Izrazili su veliku zabrinutost zbog toga što je Rusija priznala osobne dokumente koje su izdali separatisti, zbog uvođenja rublja (kao valute) i zapljene poduzeća" za koju su odgovorni pobunjenici, rekao je Stoltenberg novinarima.

"Saveznici i Rusija i dalje različito gledaju na krizu u Ukrajini i oko nje (...) a sigurnosno stanje je i dalje razlog za veliku zabrinutost", istaknuo je glavni tajnik.

NATO-ov glavni tajnik je dao izjavu dan uoči sastanka ministara vanjskih poslova zemalja Saveza u Bruxellesu na kojemu će prvi put sudjelovati američki državni tajnik Rex Tillerson. (HINA)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene