Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Natascha: 'S Wolfom sam imala nježan odnos'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Natascha Kampusch, koju je prije osam godina u Beču oteo Wolfgang Priklopil, za austrijski tjednik News ispričala je detalje otmice i život sa svojim otmičarem.

Wolfgang je Nataschu oteo na putu do škole i odveo je u svoj kombi, upozorivši je da nikako ne pokušava vikati jer će joj nauditi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ekskluziva Red Carpeta Natascha Kampusch: Muškarci ne žele imati posla sa mnom Slika nije dostupna Fani Stpković: Intervju s Nataschom Kampusch u Red Carpetu

"Rekao je da će mi se nešto grozno dogoditi ako ne budem tiho. Nakon nekog vremena, kad sam shvatila da me ne želi pustiti, upitala sam ga tko je i zašto je od svih djevojčica odabrao baš mene. 

Rekao mi je da me oteo zato što me želi i zato što sam mu se svidjela", prisjetila se Natascha, koja je bila zatočena u maloj sobi bez prozora. 

Odmah nakon dolaska u kuću upozorio ju je da ne dira kvaku na vratima sobe jer je za nju privezana bomba.

"Nikoga nikad nisam vidjela, nisam znala niti koliko je sati. Prema obrocima koje mi je donosio, ocijenila bih otprilike koje je doba dana", tvrdi Natscha, kojoj je otmičar slagao da je od njezinih roditelja zatražio 13 milijuna šilinga otkupnine. 

Priklopil joj je pokazivao novinske članke o njezinoj otmici, a dok je bila mlađa, kupovao joj je knjige za djecu.

Bila je u svojem svijetu, čitala je knjige o prinčevima i čarobnjacima, a nije smjela gledati informativne emisije. 

S vremenom je Priklopil Nataschu počeo pozivati u dnevnu sobu i dopuštati joj da gleda filmove - prvi su bili "Mr. Bean" i "Goli Pištolj". Poslije joj je Priklopil kupio novi namještaj za sobu. Donio joj je katalog i ona je pokućstvo sama izabrala. 

Kad je napunila 14 godina, Priklopil joj je dopustio da ga zove Wolfi. Kupio joj je kuharske priručnike, a ona je svaki dan sastavljala popis namirnica koje je potrebno kupiti, a zatim bi Wolfgang išao u trgovinu po njih. 

Natascha mu je kuhala sve što je želio i tvrdi da je vodila sasvim običan život.

"Kupovao mi je ženske časopise, govorio mi je da njegova 'žena iz snova' mora biti lijepa i da ćemo vječno biti zajedno. 

Rekao mi je kako sam sretna što s njim živim i pokazivao mi vijesti o životu ovisnika o drogi, govorivši da me od toga uvijek štitio te da će me i dalje štititi", kazala je djevojka, koju je, kad je napunila 18, Priklopil počeo voditi u trgovinu, kazališta, muzeje.

Prije prošlotjednog bijega nije pokušavala pobjeći jer joj je otmičar govorio da je do zuba naoružan i da će ih sve raznijeti ako samo ispusti krik.

Natascha ni za News nije htjela progovoriti je li s Wolfgangom Priklopilom imala seksualne odnose, iako policijski istražitelji kažu kako postoje dokazi da je Natascha spavala u njegovoj postelji.

"Wolfi nije bio zvijer, imali smo vrlo nježan odnos. Ne mrzim ga" odgovara Natascha, tvrdeći kako je nekoliko puta željela otići od Priklopila koji joj je govorio kako već ima obitelj, a to su on i njegova majka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene