Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Težak 30 tona

Nasukao se kit: 'Ne dirajte ga, ne znamo od čega je uginuo!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Australske vlasti pronašle su nasukanog mrtvog kita dugačkog 12 metara i teškog 30 tona na obali u Sydneyju. Ne znaju od čega je uginuo i postoji opasnost od širenja bolesti.

Vlasti su rekle kako se kit, težak oko 30 tona, nasukao na sigurnosnu ogradu bazena na plaži Newport, javlja Reuters.

Pročitajte i ovo Ilustracija aviona kompanije LATAM Let iz noćne more VIDEO Najmanje 50 putnika ozlijeđeno tijekom avionskog leta: Jedna osoba u teškom stanju prevezena u bolnicu Ilustracija El Nino Gore kuće oko Melbournea, stradala je stoka, više od 2000 ljudi raseljeno, vlasti poručile: "Zabrinuti smo"

'Ova je situacija veoma, veoma opasna za sve u vodi, jer ne znamo kako je životinja umrla, ne znamo kakva tekućina, odnosno kakva bolest možda pluta oko kita. Zato se moramo pobrinuti da nitko ne ulazi u vodu i na taj način pokuša odsukati kita', rekla je Shona Lorigan iz Organizacije za spašavanje i istraživanje morskih sisavaca u Australiji.

>> FOTO: Pronađena lešina nasukanog najvećeg bića na Zemlji

Vlasti kažu da se nadaju da će sljedeća plima odnijeti truplo kita, u suprotnom će ga morati ukloniti pomoću posebne opreme. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene