Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zabranjen im ulazak

Nastavak rata Bijele kuće i novinara: ''Nikad nam se ništa slično nije dogodilo''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novinarima nekoliko velikih medijskih kuća zabranjeno je sudjelovanje na brifingu za novinare u Bijeloj kući.

Novinarima nekoliko velikih američkih medijskih kuća u petak popodne je zabranjeno sudjelovanje na brifingu za novinare u Bijeloj kući. Novi je to potez bez presedana Trumpove uprave.

Pročitajte i ovo Paljenje svijeća za novinarke i novinare - 1 HND i Sindikat novinara Hrvatske Bdjenje i zapaljene svijeće za novinare i novinarke ubijene u Gazi Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a Za Dnevnik Nove TV Predsjednik HND-a o obratu u slučaju lex AP: "Ovo je ustupak pod pritiskom, ali i zamka. Sad imamo još više razloga za prosvjed''

Pristup brifingu kod Trumpovog glasnogovornika Seana Spicera zabranjen je novinarima New York Timesa, Los Angeles Timesa, CNN-a, Politica i BuzzFeeda.

CNN je u izjavi za medije poručio kako se radi o neprihvatljivom razvoju događaja u Bijeloj kući.

''Očito ti se ovako osvete kad izvještavaš o činjenicama koje im se ne sviđaju. Bez obzira na sve, nastavit ćemo izvještavati'', poručili su.

Izvršni urednik New York Timesa, Dean Baquet, poručio je kako im se nikada ništa slično nije dogodilo u dugoj povijesti praćenja administracija različitih stranaka.

Na brifingu su mogli sudjelovati samo novinari iz odabranih organizacija, a predstavnici časopisa Time i Associated Pressa odlučili su iz solidarnosti prema kolegama ne sudjelovati na sastanku.

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene