453959
453959
453959
453959
453959

Nasred ulice hladnokrvno smaknut sudac koji je zaustavio izručenje El Chapa

  • , 18.10.2016., 13:55
  • Autor:
  • komentara

Federalnom se sucu napadač prikrao s leđa i ispalio mu metak u vrat.

 
 
 
 
Bermudezu Zacariasu napadač je ispalio metak u vrat (FOTO: YouTube/Screenshot)
Bermudezu Zacariasu napadač je ispalio metak u vrat (FOTO: YouTube/Screenshot)

Vicente Antonio Bermudez Zacarias, 37-godišnji meksički federalni sudac koji je vodio postupke protiv nekih od najokorjelijih tamošnjih mafijaša, mučki je ubijen s leđa u ponedjeljak ujutro dok je džogirao nedaleko od svog doma u Metepecu.

Sucu se napadač prikrao s leđa i ispalio mu metak u vrat, a tamošnji mediji pretpostavljaju da je nesretnik stradao jer se zamjerio nekome iz kriminalnog miljea.

Tko je mogao naručiti ubojstvo ne nagađaju, ali navode da je Bermudez Zacarias između ostaloga u ožujku ove godine odgodio izručenje Joaquína El Chapa Guzmána Sjedinjenim Američkim Državama.

Utoliko je moguće da ga je smaknuo netko od pripadnika zloglasnog kartela Sinaloe, međutim nije isključeno ni da mu je presudio neki drugi klan.

Primjerice, Bermudez Zacarias je vodio postupak i protiv Angela Trevina Moralesa, jednog od vođa bande poznate po nazivu Los Zetas, kao i protiv Abigaila Gonzaleza Valencije, jednog od vođa kartela The Jalisco New Generation.

Meksičke su vlasti medijima dopustile da objave snimku ubojstva u nadi kako će netko prepoznati krvnika.

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se