Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šuška se, šuška...

VELIKO OTKRIĆE? NASA priprema još jednu objavu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
NASA bi u utorak trebala objaviti novo veliko otkriće, pretpostavlja se ono vezano za potragu planeta izvan Sunčevog sustava, koji su potencijalno naseljivi.

NASA će u utorak oko 18 sati popodne po lokalnom američkom vremenu (oko ponoći po hrvatskom), održati press konferenciju vezanu za najnovije pronalaske svemirskog teleskopa Kepler, kojem je zadaća upravo potraga za egzoplanetima, pogotovo onim potencijalno nastanjivima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 4.496 kandidata za status egzoplaneta NASA će objaviti nova otkrića Kepler svemirskog teleskopa Slika nije dostupna Kraj potrage? Pronađena najizglednija 'nova Zemlja'

Teleskop Kepler je u svemir lansiran 2009. godine i dosad je napravio već brojna otkrića egzoplaneta, no ovo najnovije, čini se, dovoljno je veliko da se oko njega sazove posebna pressica u NASA-i.

Kepler je dosad otkrio oko 1.000 egzoplaneta, no njegova misija nije bila bez problema. U travnju je Kepler pao u takozvani izvanredni režim rada, no znanstvenici su uspjeli uspostaviti kontakt s teleskopom i reorjentirati njegov pogledprema središtu Mliječne staze (naše galaksije), kako bi obavio još jednu rundu lova na egzoplanete.

Kepler se trenutno nalazi na 75 milijuna kilometara od Zemlje, a signalu s njega, pri brzini svjetlosti, treba 13 minuta da stigne do Zemlje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene