Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi prosvjedi

Suze pred zgradom Vlade: 'Trebate štiti građane, a ne lopove na vlasti!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Građani BiH i danas su izašli na ulicu, a prosvjedovat će do ostavke premijera Nikšića koji je poručio kako bi bilo neodgovorno da on da ostavku i da netko s ulice preuzme vlast.

19:50 - Građani su se već polako razišlis ulica, ostalo je svega stotinjak prosvjednika, no još uvijek blokiraju neke prosvjednike.

Pročitajte i ovo Miljacka Privezani zajedno Užas u Sarajevu: Iz Miljacke izvučena tijela majke i četverogodišnjeg djeteta Slika nije dostupna Kaos u BiH U Predsjedništvo nisu 1992. ušli niti pripadnici JNA

17:30 - Velik broj prosvjednika i dalje upućuje svoje zahtjeve vladi. Neke prometnice i dalje su blokirane.

14:30 - Tisuću prosvjednika zaputilo se prema Skenderiji, a podijeljeni su i pozici za prvi sastanak Plenuma građana i građanki Sarajeva.

14:05 - Iz Vlade su priopćili kako je u tijeku stalno zasjedanje i razgovor s predstavnicima braniteljskih udruga, te da je premijer Nikšić informirao ministre da su izmjene Izbornog zakona BiH, čijim usvajanjem bi bilo moguće raspisivanje prijevremenih izbora, upućene u parlamentarnu proceduru, prenosi Klix.ba.

14:00 - Pred zgradom vlade sada je već oko 1000 prosvjednika. Jedna je žena kroz suze specijalcima poručila kako bi trebali 'štititi građane, a ne lopove na vlasti'.

13:10 - Prosvjednici su u Sarajevu opkolili zgradu Federalne vlade. Specijalci postavili zaštitnu ogradu kako bi zadržali prosvjednike. Alipašina ulica ponovno je blokirana, a prosvjednici i dalje izvikuju parole u kojima traže ostavke.

'Okupit ćemo se oko podne na istom mjestu s istim zahtjevom. Sve dok Nikšić ne podnese ostavku, svakog dana ćemo se okupljati', poručio je za Klix.ba predstavnik neformalne grupe građana u Sarajevu i naglasio - 'narod je nezadovoljan'.

Eksplodirala bomba ispred dvorane Skenderija. Policija sumnja na mafijaški obračun

Premijer Federacije BiH, Nermin Nikšić je ranije poručio kako bi bilo 'neodgovorno da on da ostavku i da ne može doći netko s ulice i preuzeti vlast', te dodao da treba što prije izmijeniti izborni zakon kako bi se omogućili izvanredni izbori.

Predsjednik FBiH Živko Budimir rekao je nakon sastanka s predstavnica demonstranata kako će se pregovori s njima nastaviti kako bi se dogovorilo 'što narod traži'.

'U Hrvatskoj je dobila 3 milijuna kuna za film koji će vidjeti sto ljudi. Ja joj kažem: Dobrodošla!'

Inače, tijekom blokade prometa u Alipašinoj ulici u ponedjeljak jedan vozač pokušao se probiti kroz masu. Ozlijedio je jednog od sudionika prosvjeda koji je odvezen vozilom Hitne pomoći.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene