Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Normalna stvar

NIKOGA SE NE BOJE Ova mladež potpuno je poludjela na Instagramu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Isti korisnik se ne boji policije i reakcije vlasti na njegove objave na profilu, jer kaže da on ne radi ništa drugo, osim što objavljuje fotografije.

U Meksiku je posve normalna stvar da šefovi narko kartela, a pogotovo njihov podmladak, koriste Instagram za promociju vlastitog životnog stila, ili nedostatka istog, ovisno kako na to gledate.

Pročitajte i ovo Racijom u BiH razbijen superkartel velika akcija Pao superkartel u susjedstvu: Među uhićenima ravnatelji policije i bolnice, poduzetnici, influencerica... Ilustracija Probijen štit Sudit će se najvećim proizvođačima oružja: "Znali ste da se oružje prodaje onima koji potiču nasilje"

Mladi pripadnici zloglasnih meksičkiih narkokartela koriste Instagram kako bi veličali svoja postignuća te pokazali blagodati svojeg načina života. Rezultate svojih kriminalnih eskapada često objavljuju na Instagramu, a najomiljeniji oblik online zabave za njih je objavljivanje fotografija pištolja i automatskih puški u svim mogućim situacijama.

Njihovi korisnički računi na Instagramu pretencioznih su naziva, poput Cartel Luxury i Cartel Imperial, a kako su opće poznati u svijetu kao kranje nasilni prema vlastima i građanima jednako, ne treba niti čuditi da svoju moć pokazuju i na ovakav način.

Peruanski parlament odobrio rušenje zrakoplova koji krijumčare drogu

Jedan korisnik Instagrama čiji je profil @Arturo5_7, tvrdi da ne pripada narko kartelu, ali da ih rado promovira, jer ulijevaju više povjerenja od meksičke vlasti, prenosi news.com.au.

Isti korisnik se ne boji policije i reakcije vlasti na njegove objave na profilu, jer kaže da on ne radi ništa drugo, osim što objavljuje fotografije koje prikazuju "moderan svakodnevni život u Meksiku".

"Meksiko je preuzela narkokultura", dodaje.

No, ako se čak i pređe preko toga da meksičke vlasti ne mogu djelovati po pitanju objava takvih fotografija na društvenim mrežama, što reći za sam Instagram, koji, s jedne strane, zabranjuje pristup svojem servisu celebrityjima koji objavljuju topless fotografije, a narko ubojicama dozvoljava objavljivanje fotografija pozlaćenih pištolja, droge, kalašnjikova i gomile dolara, koji zasigurno nisu zarađeni legalnim ili nenasilnim putem.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene