Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Apsurdne optužbe''

Je li Ukrajina prodala projektile Sjevernoj Koreji? Naređena hitna istraga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko u srijedu je naredio "temeljitu i opsežnu istragu" o navodima iz članka New York Timesa o tome da je Sjeverna Koreja možda kupila svoje raketne motore od ukrajinske tvornice Yuzhmash.

Ukrajina je u ponedjeljak odbacila da je ikada opskrbila Sjevernu Koreju tehnologijom za obranu. Porošenko je stoga naredio istragu kako bi dokazao da su ti navodi netočni.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sve napetije Zabrinjavajuća poruka: "Vrijeme je da budemo spremni za rat, više nego ikada prije" Ruski interkontinentalni balistički projektil "Balkan nije spreman" Vojni stručnjak o izgledima za veliki rat: "Rusija bi u jednom slučaju upotrijebila nuklearno oružje, a treći svjetski rat trajao bi nekoliko dana"

"Bez obzira na to koliko su apsurdne optužbe protiv Ukrajine, mi kao odgovorni partneri moramo pažljivo provjeriti informacije koje je objavio The New York Times vezano za navodnu isporuku motora projektila ili povezanih tehnologija Sjevernoj Koreji", priopćio je ukrajinski čelnik, dodavši kako očekuje izvještaj za tri dana.

"Uvjeren sam da će nam to omogućiti da pouzdano potvrdimo ...pravi izvor i cilj ove neosnovane krivotvorine", naglasio je Porošenko.

Yuzhmash, tvrtka u državnom vlasništvu, objavila je da nije proizvodila balističke projektile od neovisnosti od Sovjetskog Saveza iz 1991.

Zabrinutost da će Sjeverna Koreja uskoro biti u mogućnosti lansirati nuklearno oružje na američko kopno proteklih je tjedana izazvala tenzije u svijetu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene